Utbyggers beskrivelse

I 2009 ble selskapet Canningen Brygge AS stiftet som deretter kjøpte tomten ved kanalen i Kabelvåg. Bakgrunn for kjøpet var den unike beliggenheten.

Vår første plan var å bygge et lite hotell i 4 etg. og få på plass kaipromenaden. Det ble straks igangsatt et skisseprosjekt i regi av Arkitekt Tore Skjeseth. Det ble søkt om rivingstillatelse av Kolflaathbrygga for å klargjøre tomten. Da selskapet kjøpte eiendommene sto ikke Kolflaathbrygga på noen plan for bevaring eller fredning. Tomten var ferdig regulert og kunne bebygges til bolig eller næring. Det ble etter hvert klart atKolflaathbrygga ikke kunne rives på bakgrunn av at Fylkeskonservator ville bevare uttrykket inn mot kanalen. I 2012 ble det lagt ned bygge og deleforbud og det måtte utarbeides ny reguleringsplan. I de neste 2 årene var det lite utvikling og fremdrift. Høsten 2014 involverer vi Kabelvågkompaniet og det blir igjen en positiv utvikling i prosjektet. Det ble nedsatt en prosjektgruppe bestående av Nordland Fylkeskommunen v/kulturvernavdelingen, Vågan Kommune v/ utviklingsavdelingen, Kabelvågkompaniet, Vindveggen Arkitekter AS (tidligere Skjeseth & Solvang) og utbygger for å se på mulighetene for tomten med nye øyne for å skape vekst samtidig som uttrykket til Kolflaatbrygga mot kanalen skulle bevares.

Planene om hotell, blir skrinlagt og man ønsket å utvikle moderne leiligheter i sentrum av Kabelvåg. Det ble samlet inn flere titalls gamle fotografier av tidligere bebyggelse og Kolflaathbrygga langs kanalen som ble overlevert Vindveggen Arkitekter AS og det ble arrangert flere prosjektmøter underveis i regi av Kabelvågkompaniet.

Etter noe tid blir de nye skissene presentert for utbygger. Vi blir begeistret og stolte over resultatet. Tenk om vi kan få realisert dette i Kabelvåg. Den videre prosessen var krevende og tok lang tid i forhold til det utbygger hadde sett for seg. Det ble svært mange og lange prosesser, samt analyser som skulle utføres for noen utålmodige sjeler ønsket å komme fort i gang for å gjøre noe positiv i Kabelvåg. I 2016 vedtok endelig Kommunestyret den nye reguleringsplanen og i juni 2018 ble det gitt rammetillatelse for prosjektet «Canningen Brygge».

Canningen Brygge AS er stolte av å kunne presentere 17 topp moderne selveier leiligheter i Kabelvåg Sentrum med fantastisk beliggenhet, utsikt og gode solforhold. Vi håper leilighetene kan gi dere som ønsker å bo i Kabelvåg en positiv tilværelse i mange år og at du som velger å bo her gir Kabelvåg sentrum ny giv.

Canningen Brygge har inngått totalentreprise for bygget med Consto, mens Kaipromenaden skal byggesav B&E sentret. Før prosjektet kan realiseres er vi avhengig av å ha solgt 70% av byggekostnadene dvs. 10-12 leiligheter.

Vi håper beboere og næringsliv i Kabelvåg sentrum viser forståelse under byggeperioden og ser det positive i dette. Det vil bli en byggeperiode på ca 15-17 mnd. Detvil bli mye folk i arbeid som vi håper kan skape positive ringvirkninger for sentrumsnæringslivet i byggetiden.

Canningen Brygge AS ønsker å rette en stor takk til alle involverte og en spesiell takk til Kabelvågkompaniet, Fylkeskommunen, Vågan Kommune og Vindveggen Arkitekter i forbindelse med forprosjektet som gav prosjektet ny giv og resulterte i at vi kom i mål med ny reguleringsplan for Kabelvåg Torg.

Nærområdet

Sentrum av Kabelvåg er rik på historie og beboerne i Kabelvåg er også opptatt av denne historien. Derfor var det viktig både for utbygger, byen og folket at dette blir et bygg som forener det gamle med det moderne. Det er nettopp det som har vært målet til arkitekten.

Byggets beliggenhet gjør at man får en svært god utsikt mot både fjell og hav, samtidig som man ligger midt i sentrum.

Det er kun 15 kilometer til flyplass. Gangavstand til skole, idrettsanlegget Kongøysteins hall, og Storvågan.

Man har kort vei til langrennsløyper som går fra Kabelvåg til Svolvær. Det er Alpinbakke både i Svolvær og Stamsund. Havsafari med RIB-båter er populært både sommer og vinter. Vågakallen som noen av leilighetene har utsikt mot kan by på en av Lofotens mest avanserte turstier.

Turgåing, fisking og sykling er populære aktiviteter hvor man får opplevd Lofoten på sitt beste. Det er en kjent golfbane på Gimsøya som ligger litt over en halvtimes kjøring fra leilighetene. Golf Links kan friste med 24 timers golfspill da det er midnattssol der.

Lofoten er i tillegg til å være et yndet reisemål sommerstid, blitt mer og mer populært på vinteren. Jakten på nordlyset er en av tiltrekningsfaktorene som gjør at også folk fra andre verdensdeler ønsker å legge ferien til Lofoten.